Tartalom betöltése...

Útvonal, látnivalók, Tunézia 2018

Tudtad, hogy Tunézia csak 1190 km autózásra van Budapesttől?

Ennél a távolságnál persze messzebb van Afrika, viszont a járművezetés Rómától északra véget ér, ugyanis itt kompra szállunk, hogy átjussunk a túlpartra.


Rajt!

A futam rajtját követően, az első nap teszünk meg többet az európai szakaszból, hogy másnapra maradjon egy kis időnk Toszkánára.
Maranelloban a Ferrari városában szoktunk aludni, aztán reggel Bologna felé Firenzében vagy Sienában érdemes megállni, illetve akinek a Tirrén-tenger mellett van kedve haladni, megnézheti a Pisai ferde tornyot.


Maranello

Firenze

Pisa
          
A komp délután indul és a hatalmas tengerjáró közel egy nap alatt teszi meg a Civitavecchia-Tunisz 900 km-es távot, tapasztalataink szerint a leginkább sima és napsütéses vizen.


Tunézia

A kikötés után az egymillió lakossal rendelkező fővárosba, Tuniszba érkezünk, ahol az éjszakát egy zárt parkolós hotelben töltjük európai körülmények között. Reggel irány dél, vár ránk a Szahara! Első afrikai napunkat főleg aszfalton tesszük meg, viszont 500 km után megérkezünk a sivatag kapujába, Tozeur-be. Az oázis többszázezer datolyapálmának ad otthont.

 

Másnap Chabikah, Tamerza és Mides oázisokat meglátogatva, a Rommel páncélosai által is járt köves hágón ereszkedünk majd le.


Chebika

Chebika

Rommel hágó


Ezen a napon másik programlehetőség a Chott el-Jérid kiszáradt sóstón történő átkelés, illetve Star Wars forgatási helyszínek bejárása.


Luke háza

Mos Espa

Innen Dakar útvonalon keresztül egy termálforrásra épült oázisba érkezünk Ksar Ghilane-ba, ahol két egymás utáni éjszakát is eltöltünk. Van kemping és szobákat is ki lehet venni, illetve a fürdésre alkalmas termáltó körül vannak kávézók ahol ebédelni is lehet.


Ksar Ghilane

Ksar Ghilane tökéletes hely arra, hogy felkészüljünk a csak engedéllyel bejárható Grand Erg Oriental dűnerendszerre: a versenyzőknek reggeli és délutáni "hozzászoktató" etapjuk is van, a túrázóknak pedig segítünk megismerkedni a homokkal és a sivatagi vezetéssel.


Training

Convoy
 
A felkészülés után három napot töltünk a dűnerendszerben, ahová vezetett túrát szervezünk a legjobb helyi karaván-vezetőkkel. Köves piste-ek, kis és óriás homokdűnék, sziklás hegyek, esős időszakban virágzó dűnetálak és homokcsúszdák váltják egymást.

Terveink szerint 2018-ban először: esténkénk főtt és sült, helyi specialitások várnak majd minket a táborhelyeken.

A sivatag után ellátogatunk a 12 pálmaültetvénnyel körbevett Douz városába, illetve a szaharai régoiót elhagyva, a tengerparton indulunk észek felé, ahol gólyákat és flamingókat is láthatunk.

web50.huWorldGate GPS

sport365.hu

AHU 

Copyright 2010-2019 Saharun | Minden jog fenntartva. A domain-en található tartalmak, valamint környezetük és a szellemi termékek jogilag védettek, illetve a szellemi termékekre vonatkozó védettséget élveznek. Ezen objektumokat - a Saharun Iroda előzetes írásos engedélye nélkül - kereskedelmi célra, kiadásra nem lehet felhasználni, illetve más honlapon nem lehet megjeleníteni, kivéve a jogdíjmentesnek (Copyright free) feltüntetett tartalmakat. A Saharun oldalai tartalmazhatnak olyan megjelenéseket, melyek tulajdonosaik által jogilag védettek.
Napi hírfolyam
2015 Csapatok
2015 Útvonal
2015 Pályaírás

 

Saharun
Kategóriák
Szabályzat
Off-Road játék
Hírek
Galéria
Gy.I.K.
Kapcsolat
2014 Napi hírfolyam
2014 Csapatok
2014 Eredmények
2014 Motoros asszisztencia
2014 Szabályzat
2014 Pályaírás
2013 Útvonal
2013 Csapatok

2013 Eredmények
2013 Videók
2012 Útvonal
2012 Csapatok

2012 Eredmények
2012 Videók
Facebook